2012. február 19., vasárnap

Télen - nyáron

Milyen korszakalkotó elképzelés, hogy a nyári ruhákat télen készítem el, ugye? Így most még kissé alá kell öltözni... de olvad már a hó... hipp-hopp itt lesz a nyár.
Ezt a tunikát 5 gombolyag Barka Pillangó fonalból horgoltam 4,5-es tűvel a giccses nevű "Unchain my heart" leírás alapján. A selyem tökéletes választás volt: a tunika sokkal könnyebb és rugalmasabb lett, mint az eddigi próbálkozásaim bambuszból... Több kép is van róla a Ravelryn (a szokásos ok miatt: elégedetlen vagyok a testemmel :-)

Na, most már annyi kérdést kapok téli futás témában, hogy kénytelen vagyok tanácsokat osztani... én... fura. A nagy talány persze a "mit vegyek fel". Az én szabályom: nulla fok alatt felül három réteg (de soha sem kabát vagy dzseki), mínusz öt fok alatt viszont erre még egy plusz réteg, ami általában széldzseki. Nulla fok felett két réteg is elég. (Az igazság az, hogy mivel nő vagyok, mindig van rajtam még egy réteg... ugye. Na, a sportmelltartók témája megérne egy külön bejegyzést... csak annyit mondok, nagy ragtapaszfogyasztó lettem, a testem sebekkel van tele, úgy nézek ki mint akit korbáccsal vernek.)
Idén végre sikerült beszerezni egy bélelt futónadrágot, ami a mi éghajlatunkon valahogy hiánycikk... általában térdzoknit veszek alá, az is melegít egy kicsit. Sapka, sál, kesztyű... na, ezeket ki nem állhatom, ezért nem nagyon hordom, de kellene.
Nincs külön futócipőm télre, de ez nem jelent problémát. Ha nagyon csúszik az út kis jégjárót veszek rá...
Persze lehet helyettesíteni is a kinti futást télen: én soha sem futok futópadon, semmi értelmét nem látom, viszont a korcsolyázást teljesen egyenértékűnek tartom a futással: 1 óra korcsolya kb. 10 kilométer futás. Imádom, főleg most, hogy karácsonyra új korit kaptam... (és ha már egyenérték: 1 spinning óra 7 km futás :-)
Még egy fontos dolog: télen ajtótól ajtóig futok, nem sétálok, mert az a biztos megfázás...  de lehet, hogy nem jól csinálom, mert állandóan beteg vagyok.

3 megjegyzés:

rojalka írta...

Nagyon jó lett!
Tetszik a színe. :)

Judit Eszter írta...

Csudaszép lett, a minta . a szín is!

Elinor17 írta...

Nagyon csini a tunikád !:)

Rendszeres olvasók