2011. március 28., hétfő

Visszafogott stóla

Megint egy "útkereső" darab...

Gondoltam kellene valami kevésbé csipkés csipkekendőt horgolni és erre a leírásra esett a választásom... nagyon érdekes, hogy csak pálcákból áll és mégsem volt monoton elkészíteni... de az is lehet, hogy már megint lebegek, azért élveztem annyira... (semmi szenvedélybetegség, csak a tavasz...)


A fonal Barka Szitakötő, én festettem ilyen foltosra piros textilfestékkel (végig azon izgultam, hogy nehogy tényleg piros legyen). Két szálat fogtam össze és 4-es tűt használtam.

Most azon munkálkodok, hogy minden félbehagyott darabot befejezzek, mert csak azután kezdhetem el a ZOKNIHORGOLÁST!!! Persze még nincs hozzá fonalam, de már állandóan erről ábrándozok. 
Utána pedig jöhet a tuniszi horgolás... mindent ki kell próbálni, nem?

2011. március 20., vasárnap

Nem sikertörténet

Úgy döntöttem, továbbra is megmutatom a kevésbé sikerült dolgaimat... íme egy kendő. Beleszerettem az eredetibe és gyorsan bele is vetettem magam a horgolásba egy saját festésű Barka Kolibri fonalból (türkizkék és barna festék volt otthon, nem tudtam dönteni, mindkettőt felhasználtam)...
Már maga az elkészítés sem volt problémamentes, egyáltalán nem tetszett, hogy minden sorban máshogy kellett szaporítani, folyamatosan számolni kellett a szemeket, le sem mertem venni a szemem a munkáról... Később kiderült, hogy sokkal testesebb fonalat kívánt volna a rojtozás a szélén, úgyhogy kénytelen voltam beérni egy másik szélcsipkével... ráadásul türkizkékben (és barnában) nem igazán tetszett... fogtam hát és befestettem az egészet a jó öreg, mindent elfedő, szürke festékkel... ez sem volt túl jó ötlet.

Most próbálok megbarátkozni a végeredménnyel...2011. március 19., szombat

Jelzés

Ahogy szoktam, bejelentkezek, hogy még élek... csak az ilyenkor aktuális futóesemény minden energiámat leköti.

Itt a sóskafőzelékszínű nemtúlbarátságos nyomasincsatavasznak Balaton mellett nézem a harmadik napi befutókat és kicsit irígykedek... de sajnos a csapatjáték nem az erősségem, a kétszáz kilométer egyéniben pedig messze meghaladja a képességeimet: viszont vezethetem a csapatautót :-).

2011. március 10., csütörtök

PIF

Csillánál jelentkeztem PIF játékra... amit most én is meghirdetek... 

!!! kérlek jelentkezzetek !!!
(mert imádok ajándékot adni)

ide is másoltam minden tudnivalót:

1. Bárki játszhat, akinek blogja van.

2. Az első 3 ember, aki kommenteli ezt a bejegyzést, és hozzászólásában jelentkezik, ajándékot kap tőlem, melyet én készítek. Az ajándékot a következő 365 napon belül eljuttatom a szerencsés jelentkezőknek.

3. A "nyertesek" kötelezően vállalják, hogy kiteszik a felhívást a blogjukban és továbbviszik a fent leírtak alapján (Csak ebben az esetben jár Tőlem az ajándék!)

2011. március 2., szerda

1000

Ezen a héten a nikeplus szerint elérem a bűvös ezer kilométert... vegyesek az érzéseim: pesze, örülök, hogy ilyen sokat futottam az elmúlt egy évben, de szomorú is vagyok, mert hamarosan meg kell válnom szeretett futócipőmtől. Még emlékszem, mit válaszoltam az eladónak amikor elárulta, hogy a cipő körülbelül ezerötszáz kilométert fog bírni: á, nekem ez egy életen át ki fog tartani... hát tévedtem.

Azt hiszem elkezdem számon tartani a fonalkilométereket is... itt az első 500 méter...

A Helsinkiben szerzett Wetterhoff Sivilla fonalból horgoltam. Még soha sem használtam olyan fonalat amiben selyem is van... szerintem rá tudnék szokni...

Rendszeres olvasók