2010. július 27., kedd

Magyar bento

Az Etsy-n láttam meg ezt a kis japán csodát, ami bentóhoz készült, de szerintem megteszi a hazai hamuban sültnek is. 
Sokat csomagolok elemózsiát és rákaptam az anyagszalvétákra, kicsit az általános iskolás időkre emlékeztetnek: uszonna, tisztasági csomag, tornazsák :-) 

Én már többé nem használok nylon tasakot! 

2010. július 25., vasárnap

Újabb horgolás

Új horgolásba kezdtem. Végre nem pamutból, hanem gyapjú fonalból (húúú .. merinó gyapjú, bár nem vagyok szakértő, de nagyon puha, az biztos). Egy vállkendő lesz ebből, vagy egy szép kis gyapjúzsebkendő :-), mert persze kevés a fonal.
Szombat hajnalban, miután egy csomót tépelődtem a fonalproblémán, a konyhai mérlegen megmértem a horgolt részt és a maradék fonalat is és ezzel a kvantitatív módszerrel végre eldöntöttem: rendelni kell még, nincs mese, mert egy motring csak a fél vállamra lesz elegendő... ezután végre el tudtam aludni.
Az unokahúgaim nagyon érdeklődnek a horgolás iránt, próbáltam tanítgatni őket, de még ügyetlenek... Megígértem, hogy veszek nekik "horgolóbotokat" és fonalat... Nem tudják értelmezni azt a szót, hogy horgolótű, mert a tűről annyira más kép él bennük. A hétvégén ugyanez a probléma merült fel a szélárnyék szónál is... :-) 
Nem is tudom miről írjak, annyi minden történik velem mostanában: sokat dolgozok, sokat vezetek, sokat futok: úgy érzem alig jut idő másra. Sajnos varrni se sok időm van: papírtechnikával készítek színes napokat-holdakat, de nem tudom mi lesz majd belőlük, csak próbálkozok... Szeretem a papírtechnikát, bonyolultnak tűnik, de érdemes kipróbálni, mert annyira látványos...

2010. július 21., szerda

Székek újragondolva

Soha se vegyetek ideiglenes bútort!
Ezeket a konyhaszékeket tizenhárom éve vettük azzal az elhatározással, hogy hamarosan úgyis lecseréljük majd őket, mert nem illenek ide , meg úgyis szétesnek majd... Szerencsére nem folytattuk tovább az ideiglenes bútorok gyűjtését, csak ezek a fránya székek maradtak. Idegesítenek, nem illenek ide, nem akarnak szétesni, hát nekiálltam a szögbelövővel, újrahúztam őket.
Így sem lettek a kedvenceim, de már maradnak velünk amíg világ a világ....
meg még két nap.

2010. július 13., kedd

Tovább selejtezek

Most a könyveken a sor. Nagy a könyvespolc, de amennyi könyvet összegyűjtöttünk, ahhoz már nem elég. Válogatnom kell, mi az értékes, mi nem. Szerencsére a fontos és szeretett könyveinkbe Ex Libris kerül, ez most  megkönnyíti a döntést...
Többnyire kézimunka könyvek és angol nyelvű könyvek esnek áldozatul és kerülnek fel az eladomakonyvem oldalra. Úgy gondolok erre, hogy nem megszabadulok tőlük, hanem új helyet keresek nekik...
Ha gondoljátok nézzétek át és ha tetszik valami írjatok és a Tiétek! Jó lenne tudni, hogy jó kezekbe kerülnek a foltvarrós könyveim. :-)

2010. július 12., hétfő

Kihagyhatatlan svéd krimi a mozikban

Végre vetítik nálunk a Millennium trilógia első részét. HURRÁ!!!
Olvastam a könyveket  és elég  szórakoztatóak voltak (mondjuk én angolul.. ezért nem tudom élvezhető-e a magyar verzió). A filmet is láttam már, a színészek olyanok benne mint az igazi emberek,  például nem szépek, sőt, közelről egész csúnyák...érzitek, hogy ez nem valami am. rom. vígjáték. (Gábor olvasatában amerikai román vígjáték :-))

Nemsoká megmutatom ám mit varrogatok, de egy állati jó hétvégét töltöttem Bécsben és még nem szálltam vissza a földre :-).

2010. július 7., szerda

Poppy csat

Gábor és barátai (a fröccskör :-)) ma nálunk nézték a meccset, úgyhogy megpróbáltam észrevétlenné válni és csöndesen szöszmötölni... készítettem egy ilyen pipacsos csatot. Csak annyi érdekesség van benne, hogy a francia csatot körbehorgoltam és úgy varrtam rá a virágot...
és néztem a meccset is :-) a neten...

2010. július 4., vasárnap

Horgolós hét


Úgy látszik most a horgolás az első számú kedvencem... alig fejeztem be a csíkos szoknyát , máris nekiláttam egy lila nyári felsőnek (amelie 2010. nyári szám). A piros tunika saját "tervezés", régebben készítettem, igazából kismama felső, nagy is rám, de valamiért imádom hordani.


Ezek még Catania pamutfonalból készültek, de most már tényleg áttérek valami másra: kipróbálom a bambuszt...

A jövő héten varrni is fogok, mert van egy táskamegrendelésem :-)... amihez persze már ezer ötlettel telefirkáltam a noteszem. Annyi biztos, hogy megint batikolt anyagokból fogok dolgozni...

Lehet, hogy nem érződik, de rettenetesen fel vagyok dobva, mert ma reggel lenyomtam egy 12 km-es futást Monok és Bekecs között. Olyan gyönyörű ez a táj, főleg így aratáskor, hogy teljesen belefeledkeztem, eszembe se jutott, hogy elfáradjak. Ez már Hegyalja, voltak kemény emelkedők, mégse vágytam a margitszigeti futósávra... 

Rendszeres olvasók