2010. május 26., szerda

Kivagyok

Ígérem, még néhány nap és értelmes, kézzel készült munkákat fogok mutatni, csak legyek már túl ezen az utolsó vizsgán. (Imádom az EU-t, de nem tudok már évszámokat megjegyezni.... teljesen kivagyok a tanulástól.)

Addig is egy kép a koppenhágai utunkról. Képaláírás: vajon ha ilyen Brooks nyerget tennék a bringámra, az hány percig maradna rajta Budapesten? Na jó, állítólag ott is lopják a bicikliket.

Az utazás nagyon érdekes volt...
  • végre megismertem Dánia napos oldalát... 
  • tolmácsoltam egy idegenvezetést... 
  • reggelente a tengerparton futottam... 
  • készítettem sushit...
Vicces, hogy a Kis hableány nem volt ott, mert Kínába vitték egy kiállításra. Pedig szeretem nagyon azt a szobrot. Kicsit olyan nekem Ő, mint Pesten a Vigadó téren a Kis királylány...

2010. május 19., szerda

Táskamutogatós

Régebben blogról blogra terjedt egy olyan játék, amiben mindenki megmutatta, hogy mit hord magával a táskájában. Az én hétköznapi táskám elég uncsi lenne... viszont van egy foltvarrós-utazós táska amit meg szeretnék mutatni: pont akkora, hogy elfér benne egy A3-as méretű vágólap és szinte minden ami a foltvarráshoz kell: körkéses vágó, vonalzók, ollók, jelölők, tűk, gombostűk, cérnák, gombok, sablonok. Még egy minivasaló is van benne meg varrónapló... A zsebén lévő házacskában lakik Tinker Bell a Peter Pan-ből... legalább is én így hívom.
Az orangepeel oldalon vettem a leírást egy japán lánytól és rettenetesen hosszú idő volt elkészíteni. Főleg a kézi tűzés tartott sokáig, ami a képen egyáltalán nem látszik :-).
Holnap elutazok egy hétre, de sajnos most nem vihetek magammal varrnivalót, mert kell a hely a tankönyveknek :-((. Utitársam most a Kézikönyv az Európai Unióról lesz, amiből sokkal többet lehet megtudni az EU-ról, mint amit valaha is tudni szerettem volna, de hát a vizsga az vizsga...

2010. május 17., hétfő

Horgolós probléma

A horgolásban elérkeztem az összeállításhoz, ami mindig nagyon nehezen megy... ezt a darabot harmadszor bontom szét, remélem látszik a képen, hogy miért :-). Eddig összehorgoltam, most majd megpróbálkozok az összevarrással. Minden tanácsot szívesen fogadok, mert szinte egész hétvégén ezen küzdöttem és nem látom a jó megoldást.

Amúgy is nyomott hétvégém volt.
Először is a vihar miatt elmaradt a WAMP,  kicsit szomorú voltam, de az, hogy annyira se akart elállni az eső, hogy kimenjek futni, na, az már nagyon bosszantott.
Szerettem volna megköszönni a férfinak a segítséget, aki előttem futott tegnap este a rakparton, de ha akartam volna sem értem volna utol abban a durva időben... annyira zuhogott az eső, fújt a szél és úgy eláztam, hogy ha nem látom, hogy mennyire élvezi a futást a viharban, én egy centit sem megyek tovább... 

2010. május 14., péntek

Anyagok, fonalak...

Mai szerzeményem ez a pár anyag. Tipikus babatakarónak valók, nem? Nem akartam túlságosan a rózsaszínnél vagy a kéknél leragadni, ezért vettem ezt a kétféle zöldet. Egyszerűen beleszerettem, semmi hátsó szándék :-). Azért bepróbálkoztam itthon egy nézdmilyen aranyosanyagok-kal... nem volt sikere.
Sajnos beleszerettem még más dolgokba is a boltban... a vizsgaidőszakban mindig szuperérzékeny vagyok...vettem Catania Fine fonalakat padlizsán és drapp színben a csíkos szoknyához (csak most vettem észre, hogy a Catania fonal Made in Hungary...úgy örültem).
Megyek tanulni. Tényleg. Holnap vizsga.

2010. május 11., kedd

Már majdnem visszatértem

Na, itt vagyok, hatból négy vizsgát letudtam... :-D

Már vannak elképzeléseim arra az időre amikor minden vizsgám meglesz: van egy ufóm, amit illene már befejezni.
Táskának indult, de még bármi lehet belőle... nagyon rég kezdtem el, látom, hogy nem is tökéletes, de kézzel varrtam össze, kézzel steppeltem, már sokat dolgoztam rajta...
és ma vettem ezt a két horgolásleírást. Nem mondom, hogy rögtön el akarom készíteni mindkettőt, de megtetszettek.

Ma egy barátommal ebédeltem, aki épp a jogot végzi, hasonlóan hobbiból tanul, mint én és szintén a vizsgaidőszaktól szenved... olyan jó, ha az ember sorstársakkal találkozik.
Az is kiderült, hogy szintén fut mostanában. El is határoztuk, hogy indulunk a Nike félmaratonon ősszel... ha mást nem, váltóban. Délben még lelkes voltam, de estére elbizonytalanodtam. Erre még futnom kell párat.

2010. május 7., péntek

Motiváció

A tanulás sajnos nem sikerült tökéletesre, de sebaj, holnap állítólag hazajöhetek akkor is ha nem mentek jól a vizsgák.
Ma este megittam egy almacidert :-) és összeállítottam egy almás szemezgetőt a Meskán... elgondolkoztam azon, hogy milyen sok jó dolog vár rám a vizsgák után és ettől sokkal-sokkal jobb kedvem lett. Ilyenekre gondoltam:
  • a kis hableány meglátogatása a világ "legvendégszeretőbb" országában
  • Vígbérletek utolsó előadásai, bérlethosszabbítás (nagyon szép az új bérlet, majd megmutatom)
  • athéni (maraton helyett) utcai futóverseny (esetleg utcai harcok)
  • vállalati csereprogram keretében külföldi munka
  • moleskine-ben összegyűlt (megvalósíthatatlan) ötletek kivitelezése
  • vasalás, amit imádok, tényleg

2010. május 3., hétfő

Csíkos, virágos és horgolt

Egy első szülinapra készült ez a ruha. Nem terveztem, hogy csíkos lesz, de elfogyott az egyik fonal a boltban.. Már máskor is jártam így. :-( Mindig többet kellene venni... tudom.
Kb. 12 dkg Rowan Siena 4 ply cotton 100% pamut fonalból 2.5-es és 3-as tűkkel horgoltam. Nem leírás alapján készült, úgyhogy nagyon izgulok, hogy jó lesz-e a méret.

Megfogadtam, hogy hétfőtől egy hétig csak tanulás és semmi szórakozás. Esetleg egy kis futás, de varrásról, horgolásról szó sem lehet. Szerdától már egész nap a könyvtárban leszek és az Internet is tiltólistára kerül.
Miért?
Mert itt a félév vége és én meg fogok bukni minden tantárgyból... vagy csak mert pánikolok, mint mindig ha vizsgázni kell :-D
Visszaolvastam ezt az utolsó mondatot és úgy érzem, hogy magyarázatra szorul. A Műegyetemen a második félévben elégtelenre vizsgáztam szervetlen kémiából, szerves kémiából és fizikából (azt hiszem összesen ez a három vizsgánk volt). Fél évig nem nagyon kellett a suli felé mennem...  Na, azóta pánikolok a vizsgáktól.

Rendszeres olvasók