2010. január 31., vasárnap

Ezt csináltam a havazás alatt

Ez nem hiba a mátrixban, én tényleg képes voltam két teljesen egyfoma aprópénztartót varrni. Régebben készítettem ezekből a japán anyagokból egy táskát, de nem szerettem, úgyhogy most továbbhasznosítottam. 
A Balatonon nem esett sok hó, csak épp annyi, hogy ne lehessen rendesen korcsolyázni. Kihalt volt minden: ma összesen egy rókával találkoztunk, amit én kutyának néztem ... még jó, hogy nem simogattam meg. 

2010. január 29., péntek

Az utolsó szabad hétvége nyárig

Igen, sajnos kezdődik a tavaszi félév és ezzel elbúcsúzhatok a jó kis varrogatós hétvégéktől, minden szombaton SULI. Persze még az előző félévem sincs teljesen meg, egy jegy nincs fent a Neptunon, a jog. Mit mondjak, nem ez volt a kedvenc tárgyam. (Vizsgakérdés: véleményem a halálbüntetésről... mondjuk legalább volt véleményem, mert néha annyira hp tudok lenni, hogy még magamat is meglepem...)
A Balatonon búcsúztatjuk a szabadságot, hoztam korit meg egy csomó varrnivalót, könyvet, ipodot és persze a macbook-ot, úgyhogy tökéletes a boldogságom.
Megtaláltam a megfelelő nevet az új takarómnak (vigyázat, alliteráció): Pisztácia Piknik Pléd.

2010. január 27., szerda

2010. január 26., kedd

Egy takarón dolgozok


Valójában már a tűzésnél járok, remélem péntekig elkészülök vele és akkor majd lefényképezem...még az is lehet, hogy világosban...addig még gondolkozok a nevén is.

2010. január 25., hétfő

Selejtezek

Néhány hónapja megérett bennünk az elhatározás, hogy idén elköltözünk.  Persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra - főleg nálunk, de már most látom, hogy van néhány olyan dolog, ami túlságosan összegyűlt az itt töltött tizenkét(!) év alatt. Sajnos ruhákat már csak ritkán varrok, ezért a Burdáknak mennie kell... de csak legvégső esetben a hulladékgyűjtőbe: jobban szeretném, ha valaki még hasznukat venné. Felsorolok pár számot (ezek érintetlen állapotban vannak) és aki e-mailen megkeres, annak szívesen odaadom... persze ingyen, Budapesten a Belvárosban személyesen vagy postai úton.

2010. január 24., vasárnap

Kulcstartó

Készült még egy ajándék a hétvégén, bár csak nehezen egyezett bele, hogy feltegyem a képét a blogba. Ő Rozi a kulcstartó, csak kulcsfétisiszta rokonaimnak varrom meg. Eredetije az orangepeel oldalon található, innen (is) szoktam ezt-azt rendelni...

2010. január 22., péntek

Ceruzatartó Matildának

Mivel Tamarának már van színesceruza-tartója, amit sk készítettem, úgy járja, hogy Matilda is ilyet kapjon a szülinapjára. A Meskán láttam először és a WAMP-on pedig élőben is megnéztem... utána összedobtam a saját verziómat.  Ilyen lett:
Remélem a rózsaszín macska minta még nem ciki nyolc évesen (bár ha Hello Kitty nem az, akkor semmi...) .

Rendszeres olvasók