2010. február 27., szombat

Spinning és kangoo

Tudom, hogy úgy tűnik, mintha ez egy kézimunka blog lenne, de időről-időre vágyat érzek arra, hogy a kis életem más örömeiről is írjak. Most például a sportról. Miért pont most? Mert a tavasz közeledtével egyre jobban érzem, hogy bizony ez segít át a sötét hónapokon... mármint a spinning és a kangoo.

A spinning (vagy indoor cycling) külső szemlélőnek őrültségnek tűnhet: egy szobakerékpáron úgy tekerni, mintha az életed múlna rajta, bevallom, ez tényleg kicsit fura... ráadásul csak itt hangozhatnak el ennyire értelmetlen mondatok: "tegyél rá közepes hegyet", "ha úgy érzed, hogy velem akarsz jönni állj ki a nyeregből",  "ebből a síkból már csak két perc van hátra" vagy például a kedvencem:" érezd, hogy megállíthatatlan vagy". Miközben folyamatosan a pulzusommal küzdök és szakad rólam a víz, bizony nehéz érezni ezt. A zene persze sokat segít, meg a jó ritmusérzék... és az akaraterő. Cserébe jár egy kis boldogságérzet, izmok itt-ott (de semmi durva) és jó kondíció.

Másik szenvedélyem a kangoo, ami a boldog egyetemi éveket idézi, ugyanis az Ars Presso óta nem őrjöngtem ilyen jót. Akkoriban azt táncnak gondoltuk, de ma már józanul visszatekintve nem volt az, talán inkább csoportterápia a feszültség levezetésére. A kangoo is pont erre jó...

Hiába lelkendezek itt a téli teremsportokról, már alig várom, hogy igazi biciklin kikerekezzek a Margitszigetre és ússzak egyet a Hajósban... és érezzem, hogy tényleg megállíthatatlan vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók